Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
GF Värmdö Skärgårdsgymnaster
Aktivitet och glädje - alla kan
Föreningen
Föreningen

Värmdö Skärgårdsgymnaster är en ideell förening tillhörande Svenska Riksidrottsförbundet som tränar och tävlar i truppgymnastik. Med ideell förening menas att alla ekonomiska medel som tillfaller föreningen gagnar medlemmarna i form av investeringar, ex. redskap, utbildningar mm.

Truppgymnastik är en tränings- och tävlingsform inom gymnastiken som växte fram på 1970-talet i Sverige. Det är den populäraste och ständigt växande gymnastikdisciplinen i Sverige med drygt 19 000 licensierade tävlingsgymnaster (2011). Sverige tillhör också världstoppen i truppgymnastik. I år, 2012, finns 2 av våra ”gamla” gymnaster med i Landslaget: Sebastian i mixedtruppen och Sonja i damtruppen.


HISTORIA

GF Värmdö Skärgårdsgymnaster startar 1992 av bl a Sven Eklöf, rektor på Lillsveds gymnastikfolkhögskola under namnet Skärgårdsgymnasterna. Föreningen bedriver barn- och truppgymnastik.

1998 går föreningen Värmdögymnasterna upp och in i Skärgårdsgymnasterna som då byter namn till nuvarande GF Värmdö Skärgårdsgymnaster. I och med det sammanförs de två föreningarnas färger till de idag gemensamma marinblå, lila och vit som bl a kan ses på våra tävlingsoveraller.

 

ÖVERGRIPANDE MÅL

Bamsegympa:           Utveckling för både kropp och knopp!

Bredd-/Träningsida: Att röra sig och utvecklas efter sina egna förutsättningar

Tävlingssida:             Att ha lag på alla tävlingsstegar; UT, USM, JSM, SM

 

Många aktiviteter

Förutom verksamheten för våra medlemmar så hålls sk öppna träningar och läger för barn och ungdomar som vill komma och prova på truppgymnastik. Detta anslås på hemsidan samt i kommunens hallar.

Genom att gå på gymnastik får man kroppskontroll, lär sig lita till sin egen kropp, bra koordination, mm vilket alla har nytta av oavsett vilken sport man tränar längre fram

 

Som en före detta ordföranden sa:

”Gymnastik är all idrotts moder”.

 

Välkommen till vår förening!
Kommande aktiviteter
Inga aktiviteter inbokade
Nyheter från föreningen
 
Facebook